Després de la moció de censura, l’activitat política continua al nostre poble. En la nova distribució de regidories, s’han vist alguns noms un tant enrevessats com ara “Serveis generals i especialitzats d’acció social” per a definir un concepte senzill com és “Benestar Social” i noves delegacions, encara sense explicar, com les de “Control intern” o “Disciplina”. La regidoria de “Manteniment de la ciutat” és una altra de les que ha canviat de nom o, més bé, les seues funcions deuen d’haver-se repartit entre altres departaments. No ens preocupa massa el canvi de noms o la persona de qui depèn, sinó més bé, què es fa.

Fa setmanes, mentre la poca actualitat local que permet el mes d’agost, l’ocupaven ofertes i retrets sobre el compliment d’un pacte fins aleshores envoltat de foscor, Compromís per Novelda va cridar l’atenció sobre la imatge de brutícia i deixadesa que mostrava la nostra ciutat, amb papereres i contenidors plens i brutícia acumulada als parcs, voreres i carrers. Una situació inacceptable i inaudita per a tants novelders.

I davant això, no valen excuses, les vacances del personal s’han de planificar i no té cap sentit intentar desviar l’atenció i repartir culpes parlant de la gestió d’equips de govern de fa anys. És ara quan s’ha donat esta situació i és ara quan cal actuar. Estem ja en setembre, un nou equip de govern ja està definit i en funcionament, però certament la situació que denunciàvem, no ha millorat molt.

El dia a dia de la ciutat, la gestió d’eixes coses xicotetes és tant important com la gestió econòmica o els grans projectes, com ara el ja conegut Pla General urbanístic o la nova notícia del parc Legoland, per citar-ne algun. Fins i tot, encara que aquests projectes arribaren a bon port, seguiria sent necessària, i més encara, la neteja de carrers, parcs, papereres i contenidors, la millora de la seguretat i accessibilitat del poble,… No cal per a això cars contractes d’auditories, n’hi ha prou amb passejar o moure’s per Novelda i, si de cas, escoltar el que diu la gent.

Vull, per tant, amb aquest article, recordar i demanar al nou equip de govern que no obliden cap de les seues funcions. No es tracta ara de buscar culpables ací o allà sinó de treballar i fer el possible per mantindre Novelda al nivell que la seua gent ens mereixem. Volem un poble net, -i també és cert que caldrà incidir en un major civisme de la ciutadania-, volem més actuacions de millora de l’accessibilitat per a totes i tots, encara que siguen actuacions senzilles com fer accesos rebaixats a les voreres o canviar la disposició de les places d’aparcament, volem en definitiva un poble millor. I ens ho mereixem. I per a això, sempre hi ha hagut diners i regidors i regidores disposats a fer-ho possible. Esperem que així siga també en els pròxims tres anys.

 

Carles Sala, regidor de Compromís per Novelda