Gràcies a les negociacions de Compromís amb la Diputació, Novelda rebrà 240.000 euros sobrants del 2015.

El passat 12 d’abril, el portaveu adjunt de Compromís en la Diputació d’Alacant, el crevillentí José Manuel Penalva, es va reunir en Elda amb els regidors de la coalició valencianista en les ciutats de la comarca (Novelda, Elda, Petrer i Villena) per a tractar el nou sistema, més transparent i objectiu, de repartiment de subvencions procedents de la Diputació, que ara mateix té un romanent de tresoreria de 30 milions d’euros corresponents a 2015 pendents de repartir.

Mentre que la primera proposta de l’equip de govern de la Diputació deixava fora de tota subvenció municipis com Novelda, amb més de 20.000 habitants; la proposta de Compromís establia una quantitat per habitant, variable segons la grandària del poble, a més de tenir en compte criteris socials, mediambientals i d’eficiència energètica i hídrica. Finalment, s’ha aconseguit consensuar entre tots els grups una proposta que tindrà en compte la població dels municipis i s’haurà de justificar en base a projectes d’inversions financerament sostenibles, és a dir, que no suposen un augment de la despesa corrent dels ajuntaments.

Sílvia Anna, portaveu de Compromís per Novelda, explica que “Novelda es troba en el grup dels municipis amb més de 20.000 habitants i per tant li correspon una subvenció màxima de 240.000 euros que podrà dedicar-se a projectes com pavimentació, accessibilitat, enllumenat o infraestructures hídriques (servei d’aigua potable o evacuació i tractament d’aigües residuals)”.

La proposta s’aprovarà definitivament a finals d’abril i s’espera que prompte els ajuntaments puguen començar els projectes presentats. Des de Compromís seguirem treballant per a acabar amb la manera en què tradicionalment s’han repartit els diners el PP i el PSOE en la Diputació, amb criteris subjectius i poc clars. El grup de Compromís en la Diputació intentarà fixar uns criteris que resulten vàlids per a pròximes convocatòries d’ajudes i treballarà per a poder incorporar també altres criteris com la responsabilitat social o l’eficiència energètica o hídrica, així com la situació socioeconòmica dels municipis.