Després del plenari d’abril, des de Compromís s’ha fet una valoració on els regidors han traslladat que continua la seua preocupació per l’actitud i les formes d’este equip de govern.

Per a Sílvia Anna, portaveu de Compromís per Novelda, es continuen donant exemples de la fórmula que hem vist des del primer moment, aprovar i després dir que el tema queda obert. “Açò crea expectatives i fa promeses, les mateixes que a les treballadores de la neteja d’edificis municipals a qui es va dir que primer aprovaven la rebaixa i després farien el possible per mantenir el llocs de treball, cosa difícil quan ja s’ha adjudicat la contracta i ara tot queda entre les treballadores i l’empresa. Falses promeses”  ha declarat Anna.

La portaveu de Compromís també s’ha referit a la notícia apareguda en premsa fa unes setmanes on es parlava de les denúncies de la Guàrdia Civil per la falta de col·laboració d’alguns membres de la Policia Local en un tema tan delicat com un cas de violència de gènere. Anna va explicar que el Sr. Armando Esteve va eixir a dir que les relacions eren molt bones, una obvietat que demostrava que alguna cosa no estava bé.

Després de les preguntes de Compromís al plenari, el Sr. Armando Esteve va admetre que les denúncies existeixen, és a dir, en paraules d’Anna “el Sr. Esteve va fer un muntatge per tal d’intentar amagar informació, recolzat pel Sr. Alcalde també coneixedor de les denúncies. Una actitud forta a l’hora de pujar preus i taxes i molt dèbil davant dels problemes importants”.

Compromís continuarà estudiant el cas ja que, potser, les mesures que s’han pres no són les adequades.

Per altra banda, el regidor Carles Sala va explicar una de les propostes que estan preparant per al mes de maig: una iniciativa per a favor dels productes de “km 0” o “fets al costat de casa”, amb una doble intenció: d’una banda ajudar als productors comarcals i al comerç local i de l’altra, contribuir al medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic, perquè es redueixen els envasos i el transport. Sala va proposar la creació d’una marca o etiqueta perquè els consumidors puguen identificar els productes de proximitat.