Compromís s’oposa a l’eliminació del servei d’autobús urbà perquè considera que es tracta d’un servei de marcat caràcter social.

L’autobús urbà de Novelda que està en funcionament des de fa aproximadament 25 anys a disposició dels ciutadans és un servei que efectivament sempre ha sigut deficitari però del qual es beneficien sectors de la població desafavorits i els veïns i veïnes dels barris més perifèrics com els de l’Estació, Maria Auxiliadora i Sagrat Cor; és a més, l’únic mitjà de transport de moltes persones majors i persones amb mobilitat reduïda per a traslladar-se a llocs absolutacment necessaris per a elles com el Centre de Salut o el Mercat d’Abastos.

Es tracta d’una mesura sense cap mena de dubte antisocial que, damunt, la pren un alcalde socialista (paradoxalment va ser un altre alcalde socialista, En Salvador Sánchez, qui la va posar en marxa a principis de la dècada dels noranta). És un servei que òbviament no va nàixer per a presentar superàvit en els seus comptes sinó per a oferir un servei social a tota la ciutadania.

Per a Compromís existeixen partides pressupostàries que no tenen eixe caràcter social que es poden i s’han de retallar per a evitar l’eminació del servei d’autobús urbà, que suposa uns 50.000 euros anuals. Per això, demanen a l’alcalde que no es precipite, estudie detingudament el tema i la possibilitat de retocar unes altres partides per a mantenir este servei.