Compromís va aprovar els nomenaments proposats per l’equip de govern per al consorci de residus del marbre ornamental, este nomenament es fa per a dissoldre el consorci a petició de les empreses que el formen, però vam criticar que com en anteriors ocasions, els nomenaments no tenien en compte als regidors de l’oposició.

Es va aprovar per unanimitat el pagament d’una nova part de la paga extra de 2012 als funcionaris de l’Ajuntament.

Per últim es debateren les al·legacions al Reglament Orgànic Municipal (ROM) proposades per dos membres de Compromís. Sílvia Anna va criticar que l’alcalde incomplira la seua promesa de fer una reunió per a debatre sobre el ROM, tal com va prometre en juny i que ni tan sols, havia convocat els grups de l’oposició ara amb les al·legacions. Les 11 al·legacions de Compromís aprovades demostren que el text era millorable i estem segurs, que encara es podria millorar més. A més, els motius per a no acceptar altres al·legacions no ens acaben de convéncer, en alguns casos ni tan sols es refereixen al que demana la pròpia al·legació i en una d’elles l’informe diu que es desconeix l’existència del Reglament de Normalització Lingüística del nostre Ajuntament. Els regidors de Compromís s’abstingueren en la votació, en què es van incorporar 11 al·legacions i desestimar la resta.

En l’apartat de mocions, Compromís va presentar una moció contra la violència masclista en commemoració de la marxa estatal del 7N i el Dia contra la violència de gènere (25N) per a poder consensuar-la i aprovar-la (la moció es va enviar setmanes abans als portaveus de tots els grups, a l’alcalde i la regidora d’Igualtat). A petició de l’alcalde, va ser retirada per a poder consensuar-la més endavant. Ens alegrem que finalment s’hagen tingut en consideració els acords proposats per la nostra moció per a la Declaració Institucional del 7N.

També es van presentar les següents mocions, totes elles no es van debatre perquè l’Equip de Govern es va abstindre en la seua urgència.

Moció sobre l’IBI (impost sobre béns immobles): proposem baixar el tipus de l’1,13% a l’1,12% per a compensar l’increment de l’1% aprovat en juliol per la Junta de Govern. També proposàvem l’exempció de l’impost per a la primera vivenda a famílies on cap dels seus membres no reben ingressos o siguen aturats de llarga durada. I per últims bonificacions medioambientals a vivendes amb certificació energètica.

Moció sobre l’IVTM (impost als vehicles): proposem reducció del 30% durant els 4 primers anys a vehicles híbrids en l’impost i bonificacions indefinides del 60% a vehicles elèctrics amb emissions nul·les

Moció sobre l’ICIO (impost a construccions, instal·lacions i obres): proposem la reducció del 25% en l’impost per a rehabilitacions o reformes, per tal de contribuir a la reactivació del sector de la construcció.

Moció d’accés a la informació dels grups municipals: ja presentada en octubre però la vam retirar pels dubtes legals dels portaveus del PP i UPiD.

Moció sobre el finançament valencià: proposa sumar-se a l’acord aprovat per unanimitat en Les Corts Valencianes i recolzat per la societat civil, universitats, sindicats,… per a reclamar un finançament just per a les valencianes i els valencians. Un finançament just per a la Generalitat Valenciana repercutirà també en un millor finançament local i una millora de la vida dels novelders i les novelderes.

Precs

Preguntes escrites

Preguntes orals