Els regidors de Compromís per Novelda Sílvia Anna i Carles Sala han fet una roda de premsa on han valorat satisfactòriament el plenari ordinari d’octubre de l’Ajuntament de Novelda. En esta sessió es van debatre i aprovar per unanimitat dues propostes de resolució de Compromís, consensuades amb altres grups: l’adhesió al Pla XarxaLlibres per a la gratuïtat dels llibres de text en l’ensenyament obligatori i una altra sobre transparència, que pretén que tota la informació de l’Ajuntament, especialment l’econòmica, es faça pública en la web municipal, amb el compliment de la protecció de dades.

També es va aprovar per unanimitat una declaració institucional per a fer de Novelda ciutat d’acollida a les persones refugiades que fugen del conflicte siri i una moció d’UPyD que dóna suport a les víctimes de la talidomida.

En l’apartat de mocions, es van aprovar dues de les tres mocions presentades per Compromís. Una per a retirar els privilegis (aquells que tenen cost econòmic) als expresidents de la Generalitat Valenciana (amb l’abstenció del PP i suport de la resta de grups) i una altra per a donar suport a la reforma de l’Estatut valencià que pretén garantir un finançament digne (amb el vot favorable de tots els grups a excepció d’UPyD que va votar en contra).

La tercera moció que demanava garantir l’accés d’informació per als grups municipals va ser retirada per a poder consensuar-la amb la resta de forces, davant els dubtes que va suscitar.

A més, en la mateixa roda de premsa, Carles Sala va anunciar que Compromís presentaria una moció al plenari de novembre contra la violència de gènere i demanant una major implicació de totes les administracions, i va recordar que el 7 de novembre hi ha una marxa estatal contra la violència masclista i que el 25 de novembre es el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

 

Moció de Compromís per Novelda contra la violència masclista