Este dijous 27 d’agost, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Novelda ha aprovat la modificació de preus del servici públic d’Escola Infantil municipal. Esta modificació suposa un important augment dels preus de l’escola infantil a banda d’una reestructuració de les tarifes que abandona completament la progressivitat dels preus, segons el nivell de renda familiar, que fins ara s’aplicava.

Des de Compromís ens oposem rotundament a esta modificació per diverses raons. En primer lloc, pensem que no està justificat l’augment d’un 20% en el preu base del servici que passa de 79,50€ a 95€ mensuals, però encara ens sembla pitjor que esta tarifa deixe de ser proporcional segons els ingressos familiars. Sílvia Anna, portaveu de Compromís per Novelda, ha explicat que ara hi ha una única reducció per nivell de renda, de 30€ mensuals, per a les famílies amb ingressos inferiors a 1,5 vegades el Salari Mínim (és a dir 972 €/mes) i que, moltes famílies, especialment aquelles amb menys recursos, podran vore’s en la situació de pagar el doble o més del que pagaven fins ara. A diferència del nou sistema amb preu únic, l’anterior sistema contemplava fins a deu tarifes diferents (entre els 28€ i els 79,50€ mensuals, segons la renda familiar i altres criteris).

Anna ha criticat que esta mesura es prenga a una setmana de l’inici del curs escolar, sense ser debatuda en plenari -a pesar de la repercussió de l’assumpte- i que no s’haja informat prèviament als pares i mares afectats, a més de no haver comptat amb l’opinió de l’oposició, com ja ve sent habitual.

Entenem que esta modificació va en la línia del programa econòmic d’UPyD, però no comprenem com el PSOE de Novelda accepta una mesura tan poc social i que a més incompleix clarament un dels 21 compromisos electorals del Senyor Alcalde, el de no pujar impostos ni taxes. Els regidors de Compromís vam mostrar a l’equip de govern, quan es debatia el pla d’ajust, la nostra disposició a col·laborar amb ells i negociar conjuntament amb altres administracions per a mantenir els serveis d’una manera més eficient per a l’Ajuntament, però també els vam advertir que ens oposaríem a les mesures que, com esta, resten qualitat de vida als novelders i les novelderes.