Els tres regidors de Compromís per Novelda han valorat en roda de premsa el primer mes d’esta nova legislatura municipal. Des del plenari de constitució de la nova corporació, el dissabte 13 de juny fins el 7 de juliol, hem assistit a dos plenaris extraordinaris i un ordinari, així com a altres òrgans de govern (juntes de portaveus, juntes de govern i comissions informatives)

Sílvia Anna, portaveu del Grup Municipal de Compromís per Novelda, ha destacat que ens ha sorprés l’actitud de l’equip de govern en els dos assumptes principals que s’han debatut en este mes: la modificació del Reglament Orgànic Municipal i l’aprovació de la proposta de retribucions i indemnitzacions a la Corporació. Hem trobat a faltar en estos temes la transparència, el diàleg i el consens, tan repetits durant la campanya i precampanya electorals i en les setmanes de negociacions posteriors.

En el cas del Reglament, es va presentar al Plenari una proposta tancada que només es podrà modificar en el període d’al·legacions.  A pesar d’això, els membres de Compromís presentarem al·legacions per a millorar el text que regula el funcionament del nostre ajuntament i ens oferim també per a transmetre les propostes que els ciutadans puguen fer-nos.

Pel que fa a les retribucions, des de Compromís, denunciem l’incompliment de les promeses dels partits que formen el govern (PSOE i UPyD), així com el fet que es camufen dedicacions exclusives com a dedicacions parcials al 75% per a tres regidors d’UPyD, amb un sou equiparable al dels dos regidors del PSOE amb dedicació exclusiva. Això suposa també un incompliment del Reglament que fixa que els salaris han d’estar graduats segons les responsabilitats. És cert que els nous salaris són raonables, encara que un poc per damunt del que prometia el Partit Socialista, però també que l’augment de dedicacions així com del cost laboral, fan que l’estalvi per al poble de Novelda siga mínim respecte a l’anterior legislatura.

En l’últim plenari ordinari, Compromís va presentar també una moció per a reprendre els treballs del Pla General, un projecte que considerem prioritari per a la nostra ciutat. Esta moció estava consensuada amb els altres grups de l’oposició: Partit Popular i Guanyar, que van fer les seues aportacions, però no va obtindre el suport de l’equip de govern.

El Grup Municipal de Compromís i els seus tres regidors seguirem treballant en benefici de Novelda i seguirem apostant pel diàleg, el consens, la transparència i la claredat i desitgem que esta actitud siga compartida per la resta de grups municipals, en especial per l’equip de govern, ja que això resultarà, amb tota seguretat, beneficiós per als novelders i les novelderes.