Preguntes presentades pel Grup Municipal Compromís en el Plenari de Juliol de 2015 i extracte de les respostes obtingudes.

 

 

Nosaltres, com a grup polític, respectarem els 100 primers dies de cortesia al nou govern i per tant hui no plantejarem preguntes de gestió, llevat que la urgència ho justifique, però sí s’han produït algunes qüestions en este primer mes sobre les quals ens agradaria preguntar

  1. Hem assistit en l’inici del present mandat municipal a uns acords entre dos grups polítics, el Socialista i el d’UPyD, que s’han caracteritzat per l’opacitat i la falta de transparència, contràriament a allò que tots dos grups predicaven en els seus programes electorals. A banda de temes programàtics, que no han passat de ser una mera declaració de principis molt genèrica, hi ha un assumpte que no queda molt clar i que li preguntem. Alcalde, quan diuen que compartiran el govern al 50 per cent, volen dir també que l’alcaldia serà dos anys per a cada formació política? Si és així, per què no ho han fet públic d’una manera clara?

El Senyor Alcalde contesta fent referència a les declaracions fetes al mitjans de comunicació que “compartiran el govern al 50%”. Segueix sense aclarir si això afecta o no a l’alcaldia.

  1. Sabem que la composició de la Junta de Govern és potestat de l’alcalde. Hi ha alcaldes que opten per deixar fora de la Junta els grups polítics que no pertanyen al seu partit. Altres, que donen cabuda a representants d’alguns grups polítics distints al seu. I altres finalment que prefereixen, en un exercici de màxima transparència i participació, que en la Junta de Govern hi haja representació de tots els grups polítics municipals. Esta última opció sens dubte és la més democràtica de totes però, de moment, no ha sigut la que ha triat per al nostre Ajuntament. Sabem que vostès ho han justificat dient que per a donar compliment del ROM. Nosaltres afirmem que tant el ROM com el ROF no impedeixen la representació de tots els grups polítics en la Junta. Per què ha decidit que no estiguen representats tots els grups polítics en la Junta de Govern durant tota la legislatura?

El Senyor Alcalde torna a fer referència a que en la Junta de Govern han d’estar els tinents d’alcalde i els regidors amb delegacions genèriques (això últim no apareix en el Reglament), i per tant no hi ha cabuda per als representants dels tres partits de l’oposició. Un d’ells, que anirà rotant, podrà assistir com a oient.

  1. El passat mes de juny vam presentar una moció al Plenari de l’Ajuntament a través del grup polític EU-Verds que demanava l’obertura de menjadors escolars durant els mesos d’estiu, setembre inclòs, per pal·liar la situació alimentària de menors en risc d’exclusió social. Es va aprovar per unanimitat dita moció. Ens hem assabentat pels mitjans de comunicació que heu optat finalment per un servei a domicili. Per què el servei no pot ampliar-se al mes de setembre? Ens pot dir quants xiquets i xiquetes se’n beneficien?

La regidora de Serveis Socials explica que la subvenció es limitava a juliol i agost. A més, no estava el plec de condicions preparat i s’ha hagut de fer un contracte menor amb un cost màxim de 12.000 euros. En la legislatura anterior hi havia 105 menors beneficiaris i enguany són 108 que reben a banda del dinar, el desdejuni.

  1. El passat divendres 26 de juny es va publicar als mitjans de comunicació una roda de premsa en què els regidors de l’àrea econòmica explicaven la situació financera de l’Ajuntament. Alcalde, no pensa informar exhaustivament i amb informes dels tècnics de la casa tant de la situació de tresoreria com de la situació comptable de l’ajuntament a tots els grups polítics?

El Senyor Esteve contesta que els informes estan a disposició dels regidors que els demanen. (Esta mateixa pregunta la va formular Armando Esteve a Milagrosa Martínez en el primer plenari ordinari de juliol de 2011)

  1. En la mateixa roda de premsa, un dels regidors de l’àrea econòmica va responsabilitzar de la situació financera de l’Ajuntament als grups polítics que conformaven Compromís en la legislatura 2007-2011, oblidant-se del soci majoritari de govern durant aquella legislatura, el Partit Socialista que a més tenia l’alcaldia, així com dels governs anterior i posterior del Partit Popular, arribant a dir expressions, de forma despectiva al nostre parer, com “esta gente…” en referència a regidors d’este Ajuntament. Alcalde, quina valoració fa vostè d’eixes declaracions?

El senyor Alcalde no vol fer valoracions de les declaracions ni de les interpretacions que fem d’eixes declaracions. Parla d’assumir errors i fer autocrítica.

 

A continuació podeu llegir la moció consensuada amb el PP i Guanyar per a reprendre esl treballs del Pla General que no va ser debatuda per l’abstenció de PSOE i UPyD

El Grup Polític Municipal Compromís per Novelda presenta al Plenari Ordinari del 7 de juliol de 2015, per tal que siga debatuda i aprovada, la següent

MOCIÓ D’URGÈNCIA consensuada amb el Grup Popular i Guanyar Novelda.

És una obvietat dir que Novelda necessita amb la major urgència possible un Pla General que reordene i definisca el territori municipal del nostre terme amb participació de la ciutadania.

Tots els grups polítics d’este ajuntament en els seus programes electorals optaven perquè Novelda tinguera aprovat un Pla General abans del final d’esta legislatura; pocs ajuntaments similars al nostre pel nombre d’habitants no el tenen aprovat o en revisió.

A Novelda es va fer un gran esforç fa uns anys per aconseguir la redacció d’un Pla General amb participació dels ciutadans, tant és així que va acabar el mandat de 2007-2011 amb bona part dels documents que conformen el Pla General aprovats.

Llàstima que en 2012 l’anterior alcaldessa decidira paralitzar els treballs i els tràmits que faltaven i per tant la seua aprovació final.

És hora de reprendre els treballs i els tràmits per tal que en el període més curt de temps possible puguem aprovar definitivament el nostre Pla General. És per això que proposem a l’Ajuntament en Ple l’aprovació dels següents acords:

1.- Formar un Comissió específica del Pla General que es reunisca periòdicament per a tractar-hi assumptes relacionats.

2.- Crear, mentre duren els treballs i els tràmits, una delegació específica del Pla General.

3.- Reprendre els treballs de l’equip redactor, amb les modificacions que es consideren oportunes, per a continuar amb la redacció del Pla General, tenint en compte el treball ja realitzat i la participació ciutadana, i habilitar una partida pressupostària a tal efecte.