Des de Compromís per Novelda volem manifestar el nostre suport a la vaga d’estudiants del 25 i 26 de febrer per a exigir la derogació d’un decret que portarà uns costos inassumibles per a la majoria de les famílies. Este decret permetrà les universitats implantar carreres de 3 anys de grau i 2 més de màster, enfront als 4 i 1 anys vigents en l’actualitat. Este any més en els màster per obtindre la qualificació especialitzada comportarà un pujada de taxes considerable respecte als preus actuals i estos estudis quedaran reservats per a la minoria privilegiada que els puga pagar.

D’altra banda la supressió d’un curs de grau suposarà, també l’expulsió massiva de professorat universitari.

També recolzem la vaga del professorat interí que lluita per l’estabilitat laboral, per un treball digne i per tombar un acord que condemnarà a l’exclusió i al comiat a milers de docents amb molts anys d’experiència en l’ensenyament públic.

Per tot això donem suport als estudiants que lluiten esta setmana per acabar amb els atacs del ministre Wert, que no ha tingut prou amb pujar les taxes, acabar amb les beques i amb la LOMCE. Des de Compromís per Novelda ens posem al costat de la comunitat educativa en la reclamació del dret fonamental a tindre una educació pública, de qualitat i en valencià.