Veïns del poble s’han posat en contacte amb Compromís per a denunciar la gran quantitat de cotxes mal aparcats que es poden trobar a Novelda cada dia: en doble fila, davant d’accessos rebaixats per a cadires de rodes i cotxets de bebé, en passos zebra, damunt mateix de les voreres…

Davant d’esta situació, Compromís Novelda vol demanar a l’Ajuntament que inicie una campanya de sensibilització als conductors per a promoure actituds cíviques i per a conscienciar-los de l’efecte que pot suposar un mal aparcament. Sílvia Anna, candidata a l’alcaldia per Compromís, ha subratllat que “alguns no aparquen correctament perquè pensen que serà cosa d’un moment, però obliden que a voltes eixe moment s’allarga i que el seu cotxe mal aparcat pot significar per a algunes persones un obstacle insalvable”.

Per tot això, Compromís Novelda entén que s’ha de posar en marxa, en primer lloc, una campanya informativa per a conscienciar els conductors i, posteriorment, si estes actituds continuen, recórrer a sancions, com es fa amb altres incompliments del codi de circulació. Com reivindica l’associació Novelda Accessible, creada recentment, cal fer entendre als conductors que aparcar en llocs indeguts suposa no només una dificultat afegida per a les persones amb discapacitats motrius, sinó també una greu falta de respecte i de consideració cap a elles. Per tant, esperem que l’actual situació d’inestabilitat de l’Ajuntament no els impedisca fer el seu treball i posar remei a un problema que, a pesar de ser ben fàcil de resoldre, ja dura massa temps.