Bloc-Compromís de Novelda, un dels impulsors del projecte de l’ecoalberg de la Mola, dóna suport a la protesta convocada per la plataforma ciutadana Stop Cessió, el dimecres 11 d’abril a les 20:00 hores a la Plaça Vella, en contra de la proposta de l’alcaldessa de cedir l’alberg -acabat de rehabilitar- al bisbat.

 

Cal recordar que des que les “monges” van abandonar l’edifici, de titularitat municipal, l’anterior equip de govern va decidir convertir-lo en un alberg i centre d’interpretació mediambiental, fent servir una subvenció de 780.000 € del segon Pla E. Aquest programa estatal fixava que els municipis que sol·licitaren els fons havien de presentar projectes d’economia productiva (que generaren ocupació) i que contribuïren a la sostenibilitat social o mediambiental. L’obra, que va finalitzar l’any passat, es va fer seguint criteris de màxima eficiència energètica i amb els materials i tècniques més innovadors.

 

Des de Bloc-Compromís pensem que, després de la important inversió realitzada per a recuperar el nostre patrimoni, no podem tornar enrere; sinó que aquesta infraestructura s’ha de posar al servici de la ciutat: generant llocs de treball, potenciant el turisme i donant ingressos a l’Ajuntament. Per tant, demanem a l’actual govern municipal que no cedisca l’edifici al bisbat i que faça una gestió més transparent, de cara a les ciutadanes i els ciutadans de Novelda.

 

Finalment, valorem molt positivament la resposta ciutadana a internet i animem tota la ciutadania a participar en la manifestació convocada per la Plataforma Stop Cessió el proper dimecres a la Plaça Vella.