Bloc-Compromís de Novelda vol expressar la seua decepció davant de la nova pàgina web oficial presentada per l’Ajuntament de Novelda, monolingüe en castellà, que incompleix tant l’Estatut d’Autonomia com el Reglament d’ús de l’Ajuntament, aprovat per tots els grups polítics. Tot i que, segons el regidor de Noves Tecnologies, es tracta d’una versió en proves, d’acord amb el disseny actual no s’endevina la intenció d’incorporar versions ni en valencià ni en anglés, ni es veu com seria possible la interactivitat. Pensem, per tant, que hauria sigut preferible no presentar-la en públic fins a tindre-la més perfilada i haver inclòs l’opció en valencià i, per què no, també en anglés.

En conseqüència, Bloc-Compromís denuncia, d’una banda, la falta de sensibilitat i de respecte cap a una de les dos llengües oficials del nostre poble i cap a totes les persones que la parlen. I de l’altra, la nul·la visió comercial, turística i de difusió internacional que han tingut per haver prescindit de fer la web també en anglés. La pàgina web de l’Ajuntament ha de ser una porta al món, una oportunitat de donar-nos a conéixer, una targeta de presentació en què tan erroni i injustificable és oblidar-nos de les arrels i dels elements identitaris de la nostra població, com erroni i autàrquic és oblidar-nos també de l’anglés, la llengua per excel·lència dels negocis i les comunicacions internacionals.

Per tot això, instem la Regidoria de Noves Tecnologies a treballar conjuntament amb els tècnics lingüístics de l’Ajuntament per tal d’oferir a qualsevol usuari l’opció de vore la web oficial de l’Ajuntament de Novelda tant en castellà, com en valencià i en anglés.

BLOC-COMPROMÍS DE NOVELDA PIDE AL GOBIERNO MUNICIPAL QUE LA WEB DEL AYUNTAMIENTO TENGA TAMBIÉN VERSIONES ÍNTEGRAS EN VALENCIANO Y EN INGLÉS

 

Bloc-Compromís de Novelda quiere expresar su decepción ante la nueva página web oficial presentada por el Ayuntamiento de Novelda, monolingüe en castellano, que incumple tanto el Estatuto de Autonomía como el Reglamento de uso del Ayuntamiento, aprobado por todos los grupos políticos. A pesar que, según el concejal de Nuevas Tecnologías, se trata de una versión en pruebas, según el diseño actual no se adivina la intención de incorporar versiones ni en valenciano ni en inglés, ni se ve cómo sería posible la interactividad. Pensamos, por tanto, que hubiera sido preferible no presentarla en público hasta no tenerla más perfilada y haber incluido la opción en valenciano y por qué no, también en inglés.

Por consiguiente, Bloc-Compromís denuncia, por una parte, la falta de sensibilidad y de respeto hacia una de las dos lenguas oficiales de nuestro pueblo y hacia las personas que la hablan. Y por otra parte, la nula visión comercial, turística y de difusión internacional que han tenido por haber prescindido de hacer la web también en inglés. La página web del Ayuntamiento debe ser una puerta al mundo, una oportunidad de darnos a conocer, una tarjeta de presentación en que, tan erróneo e injustificable es olvidarnos de las raíces y elementos identitarios de nuestra población, como erróneo y autárquico es olvidarnos también del inglés, la lengua por excelencia en los negocios y comunicaciones internacionales.

Por tanto, instamos a la Concejalía de Nuevas Tecnologías a trabajar conjuntamente con los técnicos lingüísticos del Ayuntamiento para ofrecer a cualquier usuario la opción de ver la web oficial del Ayuntamiento de Novelda tanto en castellano, como en valenciano y en inglés.